Faalangst & Rijangst

Er zijn mensen die, dit vrij bekend in de oren zal klinken. Faalangst kun je ervaren bij bijvoorbeeld schoolexamens. Je presteert ver beneden je niveau. Hoe kan dat? Zodra je het woord “examen” hoort, krijg je een soort onverklaarbare spanning en krijg je het soms benauwd.

 

Logo autisme en ADHD

Faal(rij)angstige leerlingen

Door het toepassen van bepaalde methodes kun jij jouw rijopleiding ook succesvol afronden! Hiervoor heb je een Gecertificeerd Faalangst instructeur nodig. Bij Autorijschool GUIDO krijg je deze deskundige begeleiding. Klik hier voor een afspraak.

Rijangst: (Verkeersongelukken)

Er zijn mensen die nadat ze een ongeluk hebben gehad, niet meer durven te rijden. Ze raken hierdoor hun mobiliteit kwijt. Hoe langer ze aarzelen om achter het stuur plaats nemen en in het verkeer deel te nemen, des te groter het verschil tussen hem (haar) en de medeweggebruikers qua tempo wordt. Herken jij jezelf hierin? Dan is een goede begeleiding van groot belang. In zo’n geval zijn er maar een paar lessen nodig, zodat je weer achter het stuur de weg op kunt.

Senioren

Bent u 55+ en durft u niet meer zelf de (snel)weg op, of kunt u door de ontwikkelingen niet meer vlot met het verkeer mee?

In de laatste jaren neemt het gemotoriseerd verkeer aanzienlijk toe waardoor de nodige veranderingen op de wegen hard nodig zijn geworden. Aangezien wij als bestuurders hier dagelijks mee te maken hebben, moeten we ons telkens aanpassen. Als men de veranderingen niet bij houdt wordt het verschil alsmaar groter tussen jezelf en het ander verkeer. Soms heeft men de indruk dat daar bijna niets te veranderen valt. Meestal is daar wél wat aan te doen. U kunt bij ons een vrijblijvend gesprek aanvragen, zodat wij u een deskundig advies kunnen geven. Met een goede begeleiding is het ook voor jouw mogelijk om weer zelfverzekerd deel te nemen aan het verkeer. Klik hier voor een afspraak.

achteruitkijkspiegel-web